O nás

Úvod

Naša Farma bola založená v roku 2007,ako rodinná.Začínali sme s chovom kačíc Pekingských.Na druhý rok,sme rozšírili chov,aj o Husi Landenské /šedé/ a,na další rok o kačice Mulard /Husokačky/.

Produkty a chov

Našim hlavným produktom sú domáce očistené husi a kačice s drobkami a s pečienkou.
Všetka nami ponúkaná hydina,je odchovaná,na Našej Farme,vo volných výbehoch,v domácich podmienkach a na krmive vypestovanej,na našich roliach.Zvieratá od jary,až do jesene,sú vypúšťané na volnú pastvu s prístupom k tečúcej rieke.
Aby sme vyhoveli všetkým Našim zákazníkom,stále rozširujeme.Dalej  ponúkame domáce jatočné prasatá,taktiež čerstvé hovädzie mäso,priamo zo zakálačky,z našej farmy.
Sezónnosť u vodnej hydiny,sa začína od septembra.V ponuke budeme mať,v tej dobe,k odberu čerstvé očistené husi a kačice,alebo mrazené,podla priania zákazníka.Zárez je vždy termínovaný dopredu,tak že poprosím každého,aby objednávky podávali dopredu,najneskor do augusta,pri vačšej objednávke.Pri menšom odbere,pred začatím vykrmovania.Zarezáva sa vždy cez víkendy,nie v týždni!
Naše počty sú limitované,nakolko sme malá domáca farma a aby sa udržala kvalita Našich produktov a spokojnosť Našich Zákazníkov.

Veterinárny dohlad

Náš chov je zaregistrovný,na štátnej Veterinárnej správe a je pod stálim dohladom veterinára.
MVDr.Zoltán Palágyi

 Mvdr.Pleva Ladislav

 

 

Recept od Nás,pre Vás

Husacie stehno s gaštanovou plnkou

30.06.2013 14:31

Suroviny

 

4
porcie
30-40
minút
príprava
90-120
minút
tepelná úprava

Postup receptu

Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a okoreníme. 

Plnka: gaštany so šalotkou, mrkvou a zelerom rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, cesnak, soľ, korenie a žĺtky. Všetko spolu vymiešame. Plnka musí byť polotuhá – podľa potreby môžeme pridať strúhanku. Plnkou naplníme vykostené stehno a zabalíme ho do parmskej šunky. Stehná opečieme na olivovom oleji z každej strany, preložíme do pekáča, pridáme rozštvrtenú cibuľu, popučený cesnak, tymian a podlejeme vývarom a červeným vínom. Prikryjeme a dáme piecť asi na 1,5 hodiny na teplotu 180 oC .

Stehno po upečení vyberieme a odložíme do tepla, šťavu precedíme a necháme odpariť. Zahustíme ju studeným maslom. Stehná rozkrojíme, uložíme na tanier a podávame s duseným ružičkovým kelom a prelejeme zredukovanou omáčkou.